Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

σαπουνόφουσκες


σήμερα θα μιλήσω για τις σαπουνόφουσκες.
οι σαπουνόφουσκες, παρέα με τα μουσικά κουτιά είναι από τα πιο μαγικά πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. μαγικά; ναι μαγικά. στο λέω με σιγουριά. η μαγεία είναι στο χέρι σου. η μαγεία σου χαρίζεται απλόχερα αν αφεθείς στην αύρα της. είναι παντού και διαθέσιμη για όλους. αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να πιστέψεις. να πιστέψεις.
πάντα πίστευα πως μέσα στις σαπουνόφουσκες υπάρχουν κόσμοι αλλιώτικοι που, μόνο τα μάτια που κοιτούν με την ψυχή, μπορούν να δουν. και γύρω από τους μικροσκοπικούς αυτούς κόσμους, το εύθραυστο κέλυφος, που αν σπάσει διαλύονται όλα. φφφφφσσσσστ! εξαφανίζονται.
στη σαπουνόφουσκά μου υπάρχουν δέντρα. υπάρχει νερό. θάλασσα και ποτάμι. υπάρχει ένα ποδήλατο. ίσως και δυο. υπάρχουν χιλιάδες χρώματα. υπάρχουν πεταλούδες. άλογα. χωρίς ιππότες. άλογα που τρέχουν ελεύθερα. υπάρχει ένας μεγάλος κάμπος με στάχυα. κρεβάτι κάτω από τον ουράνο. τ' αστέρια. και το φεγγάρι. δε θα μπορούσε να λείπει. και μουσική. και μουσικά κουτιά. υπάρχουν γέλια. και κλάμματα. και σκέψεις. και χαμόγελα.
η σαπουνόφουσκά μου σπάει καμιά φορά. την ξαναφτιάχνω. με κόπο πολύ. και βάζω πάλι τ' άλογα. τη μουσική. τα στάχυα. κι εμένα. μ' ένα βρακί. όπως τριγύρναγα τα καλοκαίρια μικρή. μόνο μ'αυτό. και ξεκινώ και πάλι να περπατάω. καλοδεχούμενος κι εσύ μέσα στη σαπουνόφουσκά μου. μονάχα να με δεις. γίνομαι τοσοδούλα ξέρεις. βγαίνω κι εγώ για να σε βρω. δε μένω συνέχεια εκεί. είναι το καταφύγιό μου. εύθραυστο αλλά καταφύγιο.


10 σχόλια:

logia είπε...

ευτυχώς που προσδιορίζεις "σαπουνόφουσκες" για να τις ξεχωρίζουμε από τις "φούσκες" των πολιτικών και των χρηματιστηρίων
μα δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς μια τόσο εύθραυστη ομορφιά, ιριδίζουσα, ανάλαφρη, ταξιδιάρα,
δεν θα μπορούσε παρά μονάχα κάτι καλό να είναι
σε πείσμα των καιρών
σου χαμογελώ!!!!

ξωτικό είπε...

ναι !!!! ζήτω η μαγικές μας σαπουνόφουσκες και τα γλυκούτσικα μουσικά κουτιά !!!Κάτω οι σκέτες φούσκες και τα σκέτα κουτιά !!!
φύγαμε για ταξίδια μαγικά !!!

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι αυτό το εύθραυστο. το τόσο γερά αληθινό.
και να είναι πάντα διάφανο χαμογελαστό.
φιλιά!

Margo είπε...

..μα γι αυτό τις αγαπούν τόσο τα παιδιά.. και όσοι παραμένουν παιδιά:)

Αυτό το κείμενο, αυτές οι σκέψεις είναι Kaya.. θα το αναγνώριζα ακόμη κι αν δεν είχε υπογραφή, μου θύμισες τον πρώτο πρώτο καιρό που σε διάβαζα:)
Καλή βδομάδα Kaya μου
Φιλί!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.

tomac είπε...

Και ξερεις ε η σαπουνοφουσκα ειναι καθαρη και μυριζει και ομορφα...
Χαμογελω...
Καλημερες πολλες...
Φιλια!!!

mermyblue είπε...

και τι ταξίδια κάνοουμε με τις σαπουνόφουσκες, ε; κι ας σπάνε. και τι χρώματα που παίρνουν στο φως του ήλιου...υπέροχα..

χωράω μέσα σε μία να πάμε βόλτα;
σμακ κ ξανά σμακ!

Μικρές ανάσες είπε...

Προς όλους τους φίλους bloggers:

Σας παρακαλώ κάνετε αναδημοσίευση το link που σας στέλνω, δεν επιτρέπετε να αφήσουμε να περάσει έτσι μια τόσο διδακτορική κίνηση

http://smallbreaths.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

mahler76 είπε...

χμ κάτι μου λέει πως ήρθε καιρός να ξαναφτιάξω σαπουνόφουσκες :)